Red Bull Basement hap dyert për studentët dhe inovatorët nga Kosova

Red Bull Basement është këtu për të mbështetur studentët inovativ për të filluar idenë e tyre me mentorë, punëtori, bashkëpunime dhe pjesëmarrje në Finale Globale. Dritarja e aplikimit hapet me 1 Shtator.

Prishtinë (1 Shtator) – Ndërmarrësit e rinj, studentët, krijuesit dhe inovatorët janë forca që do të nxisë ndryshime pozitive në të ardhmen. Dhe tani, Red Bull Basement së bashku me Innovation Centre Kosovo (ICK) u jep mundësi studentëve në të gjitha fushat e studimit një rast për të çuar përpara zhvillimin e ideve të tyre inovative. Udhëtimi fillon me hapjen e aplikimeve për Red Bull Basement, nga 1 Shtatori deri në 24 Tetor 2021.

Në këtë program global, krijuesit e rinj fuqizohen të shfaqin aftësitë dhe ambiciet e tyre dhe të përdorin teknologjinë për ta bërë botën e nesërme një vend më të mirë. Studentët mund të përdorin burime të tilla si mentorimi, punëtoritë, evente bashkpëpunuse etj – të gjitha që çojnë në Finalen e madhe Globale, ku liderët, sipërmarrësit dhe vizionarët nga e gjithë bota bashkëpunojnë me ekipet studentore që përfaqësojnë secilën nga 45 vendet pjesëmarrëse, përfshirë Republikën e Kosovës, si pjesë e programit për herë të parë.

Ekipet e shumta nga ngjarjet e mëparshme të Red Bull Basement kanë vazhduar të zgjerojnë idetë e tyre në skenën botërore. Ekipi më i mirë nga viti 2019, Austria’s Audvice, ka bërë hapa të rëndësishëm që nga pjesëmarrja e tyre, duke marrë kohët e fundit financim me gjashtë-shifrorë në raundin e parë të investimit për mjetin e tyre të mësimit dhe bashkëpunimit. Dhe vitin e kaluar – kur aplikuan mbi 3,800 ekipe – ekipi i Lava Aqua X në Mbretërinë e Bashkuar mahniti ekspertët ndërsa ata ngritën një shpikje ekologjike të makinës larëse. Me vrullin e fituar, ata tani po punojnë për të nxjerrë produktin e tyre në treg.

“Gjëja interesante e Red Bull Basement është se mund të funksionojë për një larmi idesh të ndryshme. Për ne, që ishim në gjendje të ndërtonim një model prototip dhe të bënim aranzhime për pronësinë intelektuale dhe markën tregtare. Përveç kësaj, ne morëm shumë njohuri nga punëtoritë, “tha bashkëthemeluesi i Lava Aqua X Paramveer Bhachu. “Ne gjithashtu donim të mbronim qëndrueshmërinë dhe kursimin e ujit, dhe Red Bull Basement na vendosi në kontakt me njerëzit në të gjithë botën.” Shikoni videon e ekipit fitues nga viti 2020 këtu.

Për të aplikuar për edicionin 2021, personat 18+ vjeç dhe studentët aktualisht të regjistruar duhet të vizitojnë webfaqen e Red Bull Basement dhe të ngarkojnë një video që shpjegon qartë dhe shkurtimisht idenë e ekipit të tyre. Publiku do të jetë në gjendje t’u japë “shout-outs” në internet ideve të tyre të preferuara, dhe ato thirrje do të jenë pjesë e kritereve që gjykatësit i konsiderojnë së bashku me fizibilitetin, kreativitetin dhe ndikimin për të përcaktuar finalistët kombëtarë. Pastaj ekipet kombëtare do të kenë rreth pesë javë për të zhvilluar më tej idetë e tyre me ndihmën e burimeve duke përfshirë një program mentorimi ndërkombëtar para se të marrin pjesë në një Finale Globale – ngjarje tre-ditore në Stamboll, Turqi, ku ekipet do t’i paraqesin projektet e tyre para një paneli ekspertësh.

Afatet kohore, Red Bull Basement Kosova 2021

1 Shtator – 24 tetor:
Dritarja e aplikacionit është e hapur. Publiku në Kosovë është i ftuar të japë ” shout-outs ” për ekipet e tyre të preferuara.

14 Shtator, ora 17:00 – 20:00
Demo Day në Innovation Centre Kosovo. Për t’u regjistruar klikoni këtu.

25 Tetor – 2 nëntor:
Gjyqtarët kombëtarë zgjedhin një ekip për të përfaqësuar Kosovën në Finalen Globale, duke përfunduar me një njoftim të njëkohshëm të të gjitha ekipeve të përzgjedhura.

13-15 Dhjetor:
Ekipet ndërkombëtare lidhen dhe paraqesin idetë e tyre në Finalen Globale në Stamboll, Turqi.

***

Rreth Partnerëve Globalë
Red Bull Basement paraqitet në bashkëpunim me partnerët duke përfshirë NTT. Si Partner i Shërbimeve të Teknologjisë Zyrtare, NTT bashkon udhëheqës dhe studentë të menduar duke përdorur shërbimet e tyre inovative të përvojës hibride, për të edukuar, frymëzuar dhe mësuar, pavarësisht nga gjeografia ose vendndodhja. NTT zgjodhi dhe mbështeti një wildcard për të marrë pjesë në Ngjarjen Globale 2020 – ekipi ROBOCEAN – inovatorët e rinj të të cilit po udhëheqin një brez të ri të robotikës nënujore për të ndihmuar në rivendosjen e ekosistemeve të oqeanit. NTT përsëri do të identifikojë dhe mbështesë një ekip wildcard për të marrë pjesë në 2021.

Facebook
Twitter
LinkedIn