Kampi Rajonal për Inteligjencë Artificiale mbyllë edicionin e parë në Prishtinë

Është përmbyllur në ICK Kampi Rajonal për Inteligjencë Artificiale #AI Startup, në të cilin morën pjesë 30 kompani nga Ballkani Perendimor, dhe 15 folës të nivelit botëror.

Prishtina ishte qendra e ngjarjes më të madhe të kohës për #AI në rajon, ndërsa kjo ngjarje 4 ditore u mbështet nga SCSP, Plug and Play Tech Center dhe USAID Kosovo Compete Activity.

Nga ish-udhëheqësi i Inovacionit në Mercedes-Bez, Dr. Philipp Gneiting (Open Innovation Partner në Plug and Play), themeluesi i DAVINCE, Robin Pilling, Profesorët e Inteligjencës Artificiale dhe Shkencëtarët, Tristan Post – Technische Universität München (TUM) e Visar Berisha (Arizona State University), z. Patrik Riazzoli, me përvojë në fushën e AI me kompanitë Volvo, Polestar & Nintendo, tek Vijaykant Nadadur (themelues dhe CEO i Stride.ai), Gustav Elveros (ekspert në GenAI), ishin pjesë e kampit i cili zgjati 4 ditë, nga 27-30 Maj.

Facebook
Twitter
LinkedIn