Departamenti Amerikan i Shtetit lanson programin “Innovate the Balkans”

GIST Innovates the Balkans është programi më i ri për mbështetje të sektorit të TIK, Inovacionit dhe Bizneseve Startup në Kosovë dhe Ballkanin Perendimor, që vjen si nismë e Universitetit të Arizonës (SHBA) dhe Innovation Centre Kosovo (ICK) si partner udhëheqës për regjion. Financuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit, programi do të zbatohet përgjatë vitit 2023.


Departamenti Amerikan i Shtetit lanson programin “Innovate the Balkans”

December 22, 2022

Programi “GIST Innovates the Balkans” i cili do të zbatohet në Kosovë, Serbi, Maqedoni të Veriut dhe Bosnje & Hercegovinë, përfshinë 10 javë trajnim dhe mentorim intenziv për zhvillimin e ideve dhe bizneseve, si dhe do të ofrojë burime, vegla dhe mbështetje profesionale nga stafi i Universitetit të Arizonës, biznese dhe mentorë tjerë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Aktivitetet e programit për të gjitha vendet pjesëmarrëse nga Ballkanit Perendimor, mbahen Prishtinë.

Datat që duhet ti dini:

- Aplikimi i hapur deri më 28 Shkurt 2023
- Periudha e trajnimeve dhe mentorimit - Verë 2023
- Takimet dhe Punëtoritë Virtuale - Vjeshtë 2023
- Pjesëmarrja në “Devils Demo Day” në Universitetin e Arizonës - 3 Dhjetor 2023. Programi “GIST Innovates dhe Balkans” do ti përzgjedhë 12 ekipa (nga 2 anëtarë) pas vlerësimit të aplikacioneve. Për më shumë informata rreth programit, aplikimit dhe kritereve klikoni KËTU.All News
BOLD

© ICK — Innovation Centre Kosovo